RANDEVU OLUŞTURUN..
Kendinize zaman ayırın, uzmanlarımızdan yardım almak ve hayatınızda bir değişiklik yapmak için harekete geçin! Randevunuzu hemen oluşturun.
Düşünce, duygu ve davranışları, konuşma, ilişki kurma, birlikte değişik yöntemler geliştirerek ile iyiyilik hali oluşturma demektir. Psikoterapi deyince, çağdaş ruh bilim bilgilerine dayanarak, hasta/ danışan ile olumlu bir ilişki içinde özel teknikleri kullanan bir takım uygulamalar anlaşılır.
Grup psikoterapisi, bu eğitimi almış grup psikoterapistleri tarafından yönetilen, 3- 20 kişiden oluşan, uygun şekilde seçilmiş hasta ve/veya danışanlara uygulanan bir tedavi biçimidir.
İnsanlar küçük ve geniş gruplar halinde yaşar ve etkileşimlerde bulunurlar. Adeta içinde yaşanılan toplumun bir minyatürünü sağlayan grup psikoterapilerinde, hastalar/ danışanlar, kendilerini ve diğerlerini daha iyi anlama, tanıma ve kendilerini değiştirme, geliştirme fırsatı sağlar.
Değişik ekollerde kuramsal donanımları olan ve değişik teknikler kullanan grup yöneticileri, değişimleri sağlamak için grup üyeleri arasındaki dinamikleri ve etkileşimleri kullanır. Grup psikoterapilerinin en büyük özelliği, grup üyelerinin, yönetici/ yöneticilerden olduğu kadar, diğer üyelerden de geri bildirim almalarıdır. Birden çok kişinin birbirlerine yardımı söz konusudur. Bir başka özelliği de, hem kişinin hem de terapistlerin, hastanın/ danışanın, ruhsal, duygusal ve davranışsal tepkilerini doğal şekilleriyle gözleyebilmeleridir.
Gruplara özgü terapötik faydalar nelerdir?
Gruba özgü tedavi edici etkiler arasında ,yalnız değilim duygusu, özgecili, eşduyum becerilerinde artış, umut aşılaması, geçmişi tamir eden duygusal yaşantı, sosyalleşme becerilerinin gelişmesi, sağlıklı özdeşimler kurma, kabul ve hoşgörü geliştirme, gerçeği değerlendirme becerisinde artış, ilişkisel öğrenmeler, farkındalık artış vardır.
Grup psikoterapisi çeşitleri
Altta yatan kuramsal dayanaklarına göre grup psikoterapisi çeşitleri vardır: Destekleyici, çözümleyici (analitik), psikodramatik-sosyometrik, davranışcı-bilişsel, ilişkisel, etkileşimsel, geştalt, transaksiyonel, aile ve eş grupları, eğitsel, eğitimsel, kendine yardım grupları bunlar arasında belli başlılarıdır.
Grup psikoterapisi hangi hastalıklarda ve durumlarda uygulanır?
Kendinize zaman ayırın, uzmanlarımızdan yardım almak ve hayatınızda bir değişiklik yapmak için harekete geçin! Randevunuzu hemen oluşturun.